Mašković: Spriječena prevara Crne Gore i Crnogoraca, koja je osmišljena van Crne Gore

"Naša zajednička argumentovana i hrabra borba za odbranu građanskih vrijednosti u Crnoj Gori je za sada bila uspješna, budući da je nova parlamentarna većina, na čelu sa mandatarom Spajićem, bila prinuđena da najavi odgađanje popisa"

14960 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Mašković, Foto: SD
Mašković, Foto: SD

Miloš Mašković, odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada kazao je da je privremeno spriječena prevara Crne Gore i Crnogoraca, te da ta partija nastavlja kampanju za bojkot popisa.

"Riječju, za sada smo uspješno spriječili očiglednu prevaru Crne Gore i Crnogoraca, koja je osmišnjena van Crne Gore", istakao je Mašković.

"Naša zajednička argumentovana i hrabra borba za odbranu građanskih vrijednosti u Crnoj Gori je za sada bila uspješna, budući da je nova parlamentarna većina, na čelu sa mandatarom Spajićem, bila prinuđena da najavi odgađanje popisa", dodao je.

On je poručio da su nma taj način smo, makar privremeno opozicione partije, nacionalni savjeti, civilno društvo, ruku pod ruku sa velikim brojem slobodomislećih građana, uspjeli da spriječe fabrikovanje i falsifikovanje podataka, "sa ciljem promjene karaktera našeg društva, odnosno urušavanja njegovog građanskog koncepta."

"Međutim, najava o odgađanju ne smije da nas uljuljka, niti da nas navede na razmišljanje da treba da prekinemo sa našim aktivnostima. Naprotiv. Našu borbu moramo nastaviti, prije svega zato što se ne možemo oslanjati samo na riječ onih kojima ona i ne znači mnogo, jer su već nemali broj puta pokazali sklonost da varaju građane Crne Gore", rekao je Mašković.

Naglasio je da zato još jače i posvećenije nastavljaju kampanju za bojkot popisa, sve do ispunjenja zahtjeva SD-a, "čija suština je puna primjena kontrolnih mehanizama koji su i ranije postojali, a koji bi garantovali objektivno prikupljanje i obradu podataka, odnosno kredibilne rezultate popisa."

"Pokazali smo da zajedno možemo mnogo. Sada je vrijeme da sa istom odlučnošću i snage idemo dalje, do konačne pobjede građanske, multietničke, multivjerske Crne Gore", zaključio je on.

Bonus video: