Bečić čestitao Dan opštine Herceg Novi

"Zlatna slova tog dana upisivala su se u knjigu istorije Herceg Novog, pronoseći glas istorijske pobjede nad okupatorom i objavljujući oslobođenje grada, stoga je naš zadatak, i ne samo danas, da odajemo istinsko priznanje i zahvalnost junacima koji su svoje živote položili kako bi novi naraštaji živjeli u miru i slobodi"

2918 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, kao i svim građankama i građanima Herceg Novog 28. oktobar, Dan opštine.

"Zlatna slova tog dana upisivala su se u knjigu istorije Herceg Novog, pronoseći glas istorijske pobjede nad okupatorom i objavljujući oslobođenje grada, stoga je naš zadatak, i ne samo danas, da odajemo istinsko priznanje i zahvalnost junacima koji su svoje živote položili kako bi novi naraštaji živjeli u miru i slobodi. O ponudi Herceg Novog dovoljno govori ovogodišnje ostvareno šesto mjesto na listi najljepših svjetskih gradova na primorju. Jedinstvena je ponuda ovog bisera Boke, koja se ogleda u ponudi i istorijskog i kulturnog nasljeđa sa jedne strane, ali i modernog grada sa bogatom turističkom ponudom sa druge strane, što je garancija uspješnog razvoja opštine i pozicioniranja kao najprestižnije turističke destinacije na Jadranu", naveo je Bečić.

Dodaje da je Opštini Herceg Novi potrebna odlučnija podrška nove državne vlasti.

"Kako bi i dalje razvijali nadaleko poznatu tradiciju festivala i karnevala, kao i drugih kulturnih događaja, koji svojom jedinstvenošću i gostoprimstvom okupljaju veliki broj kreativnih stvaralaca koji doprinose umjetničkoj ponudi naše države koja je ključ za kvalitetan razvoj turizma. Brojni kapitalni projekti, ulaganja u infrastrukturu, otvaranje novih rizorta i hotela visoke kategorije, garant su povećanja životnog standarda građana, ali i zadatak na kome predano moramo raditi kroz saradnju lokalne i državne vlasti, ali i kroz izgradnju povjerenja sa investitorima i lokalnim stanovništvom, na dobro našeg Novog i naše zajedničke kuće-Crne Gore", naveo je Bečić

Bonus video: