Crnogorska konzervativna partija planira blokadu Suda za prekršaje na dan saslušanja Batrićevića

"Blokada će trajati tokom radnog vremena istoimenog suda. Razlog za blokadu je pružanje javnog i praktičnog otpora prema diskriminaciji koju ovaj sud planira da sprovede prema profesoru FCJK dr Bobanu Batrićeviću"

5280 pregleda 14 komentar(a)
Batrićević, Foto: Facebook
Batrićević, Foto: Facebook

Crnogorska konzervativna partija (CKP) najavila je da 22. januara 2024. godine blokadu ispred Suda za prekršaje u Podgorici.

Razlog je, kako su naveli, "pružanje javnog i praktičnog otpora prema diskriminaciji koju ovaj sud planira da sprovede prema profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) Bobanu Batrićeviću.

Odluka je, navodi se u saopštenje donijeta nakon održanog odbora CKP-a.

"Blokada će trajati tokom radnog vremena istoimenog suda. Razlog za blokadu je pružanje javnog i praktičnog otpora prema diskriminaciji koju ovaj sud planira da sprovede prema profesoru FCJK dr Bobanu Batrićeviću. Nije bitno da li se radi o profesoru ili poljoprivredniku, bitno je da organi vlasti koriste fašističke metode prema jednom Crnogorcu zbog iznošenja svog mišljenja", piše u saopštenju CKP.

Dodaju da Batrićevića ne poznaju ali da ako se dopusti da "ovakva nepravda prođe bez otpora onda se podrazumijeva da su i svi drugi legitimna meta".

Bonus video: