Đurović odgovorio Dodiku: Možemo se sresti u EU, za sve građane BIH, pozdrav iz Crne Gore

"Jedina zajednica gsn Milorade u kojoj se možemo sresti je EU. Do tada, za sve građane BIH, pozdrav iz Crne Gore"

18845 pregleda 243 reakcija 40 komentar(a)
Đurović, Foto: URA
Đurović, Foto: URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović poručio je predsjedniku bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Miloradu Dodiku da je jedina zajednica u kojoj se mogu sresti Evropska unija.

Dodik je u intervjuu za Sputnjik kazao da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će dio biti i Crna Gora.

"Jedina zajednica gsn Milorade u kojoj se možemo sresti je EU. Do tada, za sve građane BIH, pozdrav iz Crne Gore", napisao je Đurović na mreži X.

Dodik je u intervjuu ocijenio da treba napraviti "veliki svesrpski sabor", sa kojeg će se prenijeti takva poruka, te naveo da tu jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom.

"Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija svijeta, Srbi tu ne smiju da budu zatečeni, već sada treba da kažemo da u ovom vijeku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora", rekao je Dodik za Sputnjik, kako je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu.

Bonus video: