Delegacija EU u Crnoj Gori: Nadamo se saradnji sa proevropskom Vladom, spremnom da nastavi reforme

Iz Delegacije saopštili TV Vijesti da nije na njima da komentarišu - ko treba da bude dio nove crnogorske Vlade, ali ponavljaju da je jasno očekivanje Brisela da nova proevropska Vlada odgovori na težnju većine građana da država napreduje ka Uniji

23325 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U Delegaciji Evropske unije u Podgorici nadaju se da će raditi s novom, proevropskom Vladom Crne Gore, koja će biti sposobna i posvećena da nastavi reforme vezane za EU.

Televiziji Vijesti su iz Delegacije saopštili da nije na njima da komentarišu - ko treba da bude dio nove crnogorske Vlade, ali ponavljaju da je jasno očekivanje Brisela da nova proevropska Vlada odgovori na težnju većine građana da država napreduje ka Uniji.

"Kako bi se to desilo, sve političke snage moraju da rade zajedno na sprovođenju evropskih reformi", naglasili su iz Delegacije.

Ponavljaju da postoji nova energija u procesu proširenja i da Crna Gora treba da iskoristi ovu šansu a posebno podstiču sve političke aktere da se fokusiraju na postizanje konsenzusa o imenovanjima na upražnjene pozicije u pravosuđu.

EU, zaključuju iz njene Delegacije u Podgorici, cijeni posvećenost Crne Gore njenom putu ka članstvu i spremna je da intenzivira svoju podršku.

Bonus video: