Milatović priređuje radnu večeru za Fon der Lajen, bilateralni sastanak u utorak

"Za Crnu Goru ova posjeta je važna u kontekstu razgovora o dosadašnjim postignućima, kao i daljim neophodnim reformama u cilju ubrzanja procesa evropskih integracija"

12196 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Twitter/UrsulafonderLayen
Foto: Twitter/UrsulafonderLayen

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prirediće u ponedjeljak radnu večeru u Vili Gorica za predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja dolazi u posjetu Crnoj Gori.

Bilateralni sastanak Milatovića i Fon der Lajen planiran je za utorak u 9 časova, nakon čega će u Vili Gorica biti održana pres konferencija.

"Susret sa predsjednicom Fon der Lajen prilika je za razgovor o politici proširenja Evropske Unije, kao i o unaprjeđenju saradnje sa EU. Za Crnu Goru ova posjeta je važna u kontekstu razgovora o dosadašnjim postignućima, kao i daljim neophodnim reformama u cilju ubrzanja procesa evropskih integracija", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Milatović će sa Fon der Lajen, kako se dodaje, razgovarati i o “Zajedničkoj platformi za Crnu Goru u EU!“, inicijativi koja ima za cilj postizanje političkog konsenzusa oko ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Bonus video: