Protest "Na okup" u ponedjeljak u 18 časova ispred zgrade Skupštine

"Molimo sve učesnike da se pridržavaju pravila mirnog okupljanja i da svoje nezadovoljstvo izrazimo na dostojanstven način"

16833 pregleda 457 reakcija 45 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Forum slobodnih građana "Luča" organizuje u ponedjeljak u 18 časova ispred Skupštine protest "Na okup".

Kako su naveli protest organizuju povodom izbora Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore.

"Naš slogan za ovaj protest je 'Na okup!'. Na okup, jer vjerujemo da je sada važnije, i nego ikad važno, da nastupamo ujedinjeni i izrazimo svoje nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja, koji će trajno unakaziti slobodarski i antifašistički lik ove zemlje. Izbor četničkog vojvode Mandića kap je koja je prelila čašu i ostaće trajna bruka i mrlja u crnogorskom milenijumskom trajanju", naveo je u saopštenju izvršni direktor Foruma slobodnih građana "Luča" Nebojša Mrvaljević

Iz te organizacije su pozvali sve građane, bez obzira na političku pripadnost, da im se pridruže.

"I zajedno pokažemo da smo jedinstveni u svojoj želji da dignemo glas protiv nove za poneđeljak zakazane sramote".

Dodaju da slučaj Bobana Batrićevića "ne može zastrašiti ni njega ni nas, ali nam svima jeste još jedan alarm da je progon bastašnih odavno počeo, i obećava da neće stati".

Iz Foruma slobodnih građana "Luča" navode su obezbijedili sve potrebne mjere sigurnosti kako bi se protest odvijao i završio mirno i bez incidenata.

"Molimo sve učesnike da se pridržavaju pravila mirnog okupljanja i da svoje nezadovoljstvo izrazimo na dostojanstven način. Pozivamo medije da nam se pridruže i da zajedno širimo istinu o našem protestu. Samo zajedno i najedno možemo ostvariti promjene koje bi mogle zaustaviti sunovrat Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: