Đurović poželjela Mandiću uspješan rad i miran period za Crnu Goru, da parlament vodi u duhu demokratije...

Predsjednica 27. saziva Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je izrazila nadu da će u narednom period biti više poslanica u najvišem zakonodavnom domu

23009 pregleda 9 komentar(a)
Đurović i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Đurović i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Polaganjem zakletve u okviru Prve-konstitutivne sjednice, novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore 28. saziva Andrija Mandić stupio je na dužnost, objavljeno je na sajtu Skupštine Crne.

"Po izboru, predsjednika Skupštine u Kabinetu je pozdravila predsjednica 27. saziva Danijela Đurović, koja je novoizabranom predsjedniku poželjela uspješan rad i miran period za našu državu, kao i da parlament vodi u duhu demokratije i uvažavanja svih, doprinoseći građanskom duhu države. Ona je izrazila nadu da će u narednom period biti više poslanica u najvišem zakonodavnom domu u našoj državi", navodi se u objavi na sajtu Skupštine.

Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) danas je izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Na tajnom glasanju, za izbor Mandića glasalo je 49 poslanika, a nije bilo glasova protiv.

Za Mandića su glasali poslanici koalicje ZBCG, Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, Albanskog foruma, Socijalističke narodne partije (SNP), kao i poslanice Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović.

Glasanju nijesu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Demokratske unije Albanaca (DUA) i Građanskog pokreta (GP) URA.

Bonus video: