Sandra Radević imenovana za savjetnicu Alekse Bečića

U periodu od aprila 2021. do februara 2022. godine pokrivala je poziciju savjetnice tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

9571 pregleda 15 komentar(a)
Radević, Foto: Vlada Crne Gore
Radević, Foto: Vlada Crne Gore

Za savjetnicu potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, spoljne i evropske poslove Alekse Bečića, imenovana je Sandra Radević, magistarka politikologije, saopšteno je iz Vlade.

Sandra Radević rođena je 3. novembra 1985. godine u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Budvi. Dobitnica je diplome „Luča”. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija stekla je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija. Na istom fakultetu i smjeru je i magistrirala 2011. godine. Bila je predsjednica studentske organizacije MAPSS (Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka), u okviru kojeg je realizovala edukativne radionice, panel diskusije i seminare, posebno iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomatije. Bila je članica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore", navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se navodi u saopštenju, tokom 2013. godine biva zapošljena u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u odjeljenju za odnose s javnošću, a u periodu od aprila 2021. do februara 2022. godine pokrivala je poziciju savjetnice tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

"U toku studija bila je polaznica brojnih edukativnih programa, među kojima se izdvajaju Škola za ljudska prava i Škola demokratije. Završila je školu za usavršavanje italijanskog jezika „Leonardo da Vinči” u Rimu, u trajanju od tri mjeseca. Tečno govori engleski, a u radu se služi italijanskim i ruskim jezikom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: