Bakić na čelu Kolašina?

Bakić je šef lokalnog odbora Demokrata od 2016. godine, mašinski je tehničar, a zapošljen je u kolašinskoj Službi zaštite i spasavanja

43034 pregleda 241 reakcija 73 komentar(a)
Bakić (lijevo), Foto: Demokrate
Bakić (lijevo), Foto: Demokrate

Petko Bakić biće kandidat za predsjednika Opštine Kolašin, tvrde nezvanično sagovornici Vijesti.

Bakić je aktuelni predsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore, a na čelo te opštine na sjeveru države zamijeniće partijskog kolegu Vladimira Martinovića, novoizabranog ministra turizma, ekologije i održivog razvoja i razvoja sjevera.

Bakić je šef lokalnog odbora Demokrata od 2016. godine, mašinski je tehničar, a zapošljen je u kolašinskoj Službi zaštite i spasavanja.

Prema informacijama Vijesti, on je za novu funkciju predložen na sastanku predstavnika stranaka koje u Kolašinu čine vlast.

Iz Opštinskog odbora Demokrata nisu Vijestima odgovorili na više puta ponovljena pitanja o nasljedniku Martinovića.

Prema nezvaničnim informacijama, članovi Opštinskog odbora bili su jednoglasni da Bakić treba da bude novi predsjednik Opštine.

Ni predstavnici ostalih partija, koje su dio kolašinske vladajuće većine nijesu željeli da komentarišu sadržaj sastanka sa Demokratama, u ponedjeljak veče.

Navodno, ta stranka će se oko kandidata za Martinovićevog nasljednika na funkciji zvanično oglasiti danas, nakon što gradonačelnik podnese ostavku.

Predstavnici kolašinske vladajuće većine nedavno su saopštili da će nakon odlaska Martinovića biti podržan bilo koji kandidat kojeg predlože Demokrate, kao stranka koja ima najviše odbornika u lokalnom parlamentu. Oni su tada saopštili da su odlučili da sva ostala struktura vlasti ostaje ista, “kako bi grad nastavio da funkcioniše u pravcu razvoja kao jednog od najvećih turističkih mjesta u zemlji”.

Vladajuću većinu čini devet odbornika Demokrata i Ujedinjene, četiri odbornika DF-a, po tri PES-a i SNP-a i jedan sa liste GP URA i slobodni građani.

U opozicionim klupama su Zajedno gradimo Kolašin (DPS, SDP, SD i nestranačke ličnosti) i Grupa birača (GB) Momčilo Vukčević.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, u slučaju prestanka mandata predsjedniku opštine, izbor novog obavlja se najkasnije u roku od 30 dana.

Bonus video: