Spajić sa Popom: Ne želimo da gubimo vrijeme, intenzivnija saradnja sa EU na svim nivoima

Popa je kazala da EU pozdravlja konstituisanje novog parlamenta i formiranje Vlade, od kojih, kako je istakla, očekuju da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku

20101 pregleda 11 komentar(a)
Popa i Spajić, Foto: Gov.me/Saša Matić
Popa i Spajić, Foto: Gov.me/Saša Matić

Premijer Milojko Spajić razgovarao je sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Spajić je, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao Popu sa planovima na jačanju pregovaračke strukture Crne Gore i ukupnih administrativnih kapaciteta za ubrzanje neophodnih društvenih reformi kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije.

"Ne želimo da gubimo vrijeme. Osim političke važno je uspostaviti intenzivniju tehničku saradnju između Crne Gore i Evropske unije kako bi dvije administracije u neposrednoj komunikaciji prevazilazile potencijalna otvorena pitanja i na taj način doprinijele efikasnijoj integraciji Crne Gore u EU", rekao je Spajić.

Popa je, kako se dodaje u saopštenju, kazala da EU pozdravlja konstituisanje novog crnogorskog parlamenta i formiranje Vlade, od kojih, kako je istakla, očekuju da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku.

"Podstičemo sve političke aktere u Crnoj Gori da se usredsrijede na izgradnju konsenzusa o prioritetnim aktivnostima potrebnim kako bi Crna Gora napredovala ka EU, prije svega u oblasti vladavine prava, u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, posebno u odnosu na ključna pravosudna imenovanja i dugo odlagane reforme EU", kazala je Popa.

Bonus video: