Spajić sa predstavnicima vijeća manje brojnih naroda: Popis da bude izraz međusobnog povjerenja

Predstavnici manjinskih naroda su, saopšteno je iz Vlade, zahvalili Spajiću na prijemu i kazali da prepoznaju njegovu volju da se proces učini inkluzivnim za sve

34864 pregleda 71 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana“, poručio je premijer Milojko Spajić.

On se danas sastao sa predstavnicima vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica: predsjednikom Bošnjačkog vijeća Suljom Mustafićem, predsjednikom Nacionalnog savjeta Albanaca Faikom Nikom, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem, predsjednikom Savjeta Muslimana Sabrijom Vulićem i predsjednika Romskog savjeta Mensurom Šaljajem.

Tema sastanka bilo je stvaranje uslova za sprovođenje predstojećeg Popisa stanovništva čiji početak je planiran za 30. novembar.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici manjinskih naroda su zahvalili Spajiću na prijemu i kazali da prepoznaju njegovu volju da se proces učini inkluzivnim za sve, te da je to svojevrsna poruka Vlade da će graditi društvo jednako-pravnih građana na nivou cijele države.

Spajić je, dodaje se u saopštenju, kazao da je Vlada voljna da iznađe rješenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg Popisa.

U saopštenju se navodi i da je na sastanku bilo riječi o konkretnim predlozima kojima bi se unaprijedio proces i dogovoren nastavak komunikacije ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Novica Vuković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Gjeka.

Bonus video: