Spajić na sastanku s Rajnke: Vlada je u potpunosti pro-evroatlantska, a SAD naš ključni partner i saveznik

Iz Vlade je saopšteno da je premijer upoznao ambasadorku SAD sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade

16760 pregleda 57 reakcija 57 komentar(a)
Rajnke i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Rajnke i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Amerčke (SAD) Države naš ključni partner i saveznik, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Iz Vlade je saopšteno da je premijer upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade.

"Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u", piše u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da su sagovornici razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

U saopštenju se navodi i da je jedna od tema sastanka bila i predstojeći popis stanovništva, a Spajić je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

"Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera", zaključio je Spajić.

Bonus video: