Mandić sa Vuiti: Zahvalio na podršci Mađarske u pravcu politike proširenja i evropske integracije Crne Gore

"Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju brojne potencijale za unapređenje infrastrukturnih, kao i drugih oblasti od zajedničkog interesa"

9965 pregleda 30 reakcija 11 komentar(a)
Vuiti i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Vuiti i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa otpravnicom poslova Ambasade Mađarske u Crnoj Gori, Mirom Vuiti, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

"Konstatujući tradicionalno dobre bilateralne odnose, predsjednik Mandić je zahvalio na iskrenoj i kontinuiranoj podršci Mađarske u pravcu politike proširenja i evropske integracije naše zemlje. U tom kontekstu, on je istakao značaj ekspertske podrške Crnoj Gori i izrazio uvjerenje da će tokom predstojećeg mandata predano i efikasno raditi na unapređenju postojećih i stvaranju novih oblika saradnje", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Mandić je zahvalio na čestitki predsjednika Narodne skupštine Mađarske povodom izbora na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore, ističući važnost parlamentarne diplomatije u unapređenju sveukupnih odnosa.

"Čestitajući stupanje na dužnost predsjedniku Mandiću, otpravnica poslova Vuiti prenijela je pozdrave predsjednika Narodne skupštine Mađarske Lasla Kovera i naglasila posvećenost Mađarske evropskoj integraciji Zapadnog Balkana", dodaje se.

Ona je podsjetila na predstojeće predsjedavanje Mađarske Savjetu Evropske unije u drugoj polovini 2024. godine, ističući da politika proširenja ostaje visoko na listi prioriteta.

"Sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju brojne potencijale za unapređenje infrastrukturnih, kao i drugih oblasti od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: