DPS: Nećemo se odazvati pozivu Mandića na sastanak povodom odgađanja popisa

"Naš uslov za učešće u popisu je dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori"

27519 pregleda 53 reakcija 54 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) neće se odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

To je saopšteno iz DPS-a.

"Ovakva odluka naše partije proizilazi iz činjenice da su naši predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore", dodaje se u saopštenju DPS-a.

Demokratska partija socijalista neće davati, kako su kazali, legitimitet simuliranju pregovora kojima Mandić želi pokazati navodnu demokratičnost, iako je već jasno saopštio da će bez obzira na pregovore popis početi 30. novembra.

"U suštini poziva koji je uputio predsjednik NSD-a, leži zapravo namjera njegovog nametanja kao novog šefa parlamentarne većine, a Demokratska partija socijalista neće učestvovati u unutrašnjim obračunima i borbi za prevlast koja je počela između Mandića, Spajića i Milatovića", saopšteno je.

Zbog javnosti Crne Gore ponavljamo još jednom, naveli su iz DPS-a, da će naš uslov za učešće u popisu – što je i jedini način za dobijanje relevantnih i legitimnih podataka, biti, dodali su, dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Bonus video: