Bojović kandidat za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija

DNP i Nova srpska demokratija, konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), treba da predlože državne sekretere za one resore koji bi trebalo da im pripadnu rekonstrukcijom Vlade, koja je planirana do kraja sljedeće godine

23714 pregleda 47 reakcija 27 komentar(a)
Bojović, Foto: Boris Pejović
Bojović, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Bojović kandidat je te stranke za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, potvrđeno je nezvanično "Vijestima" u DNP-u.

DNP i Nova srpska demokratija, konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), treba da predlože državne sekretere za one resore koji bi trebalo da im pripadnu rekonstrukcijom Vlade, koja je planirana do kraja sljedeće godine.

Tom savezu je namijenjeno potpredsjedničko mjesto za infrastrukturu, kao i resori saobraćaja, prosvjete, turizma i prostornog planiranja i urbanbizma.

Bojović je bio poslanik u prethodnom sazivu parlamenta. Bio je i član Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Odbora za antikorupciju, član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, kao i zamjenik člana Stalne delegacije pri Parlamentarnoj skupštini (OEBS).

U njegovoj zvaničnoj biografiji piše da je diplomirao na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Radio je više godina kao asistent u nastavi na Filozofskom fakultetu.

Potpredsjednik je DNP-a od januara 2019. godine. Član je Glavnog odbora i Predsjedništva partije, te predsjednik Opštinskog odbora DNP-a u Danilovgradu.

Bonus video: