Konatar: Podržavamo povećanje plata i penzija, ali bez zaduženja ili ukidanja doprinosa za Fond PIO

"Vlada Dritana Abazovića je bez zaduženja ili ugrožavanja finansiranja Fonda PIO povećala prosječnu bruto zaradu u Crnoj Gori sa 873 na 1.000 eura i prosječnu penziju sa 299 na 405 eura. Danas u Crnoj Gori imamo najmanji javni dug u odnosu na BDP u poslednjih 10 godina i niko nema pravo da zarad ličnog hira ugrozi finansijsku stabilnost naše zemlje"

21738 pregleda 232 reakcija 72 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA (GP URA) Miloš Konatar rekao je da kao poslanik koji je u Skupštini Crne Gore glasao za program Evropa sad 1, podržava povećanje plata i penzija, ali da to povećanje ne smije doći kao posljedica kreditnog zaduživanja Crne Gore ili ukidanja doprinosa za Fond PIO.

Kako se navodi u saopštenju GP URA, Konatar je istakao da danas niko u Crnoj Gori nema pravo da zaduženjem stavlja okove budućim generacijama ili ugrozi primanje penzija starijim generacijama koje su izgradile ovu zemlju.

"Vlada Dritana Abazovića je bez zaduženja ili ugrožavanja finansiranja Fonda PIO povećala prosječnu bruto zaradu u Crnoj Gori sa 873 na 1.000 eura i prosječnu penziju sa 299 na 405 eura. Danas u Crnoj Gori imamo najmanji javni dug u odnosu na BDP u poslednjih 10 godina i niko nema pravo da zarad ličnog hira ugrozi finansijsku stabilnost naše zemlje", dodao je Konatar.

Kaže i da Crna Gora danas ima najveći rast BDP-a u Evropi.

"I to je put kojim treba ići. Domaćinskim odnosom prema državnom novcu i javnim finansijama, stvorili smo uslove za povećanje plata i penzija koje zaslužuju građani Crne Gore, ali ne ugrožavajući budućnost novih generacija i penzionere koji zaslužuju posebno poštovanje", zaključio je Konatar.

Bonus video: