DPS Bijelo Polje: Podmetanja Kluba odbornika PES da je spriječen fizički incident između Smolovića i njihovog člana

"Jedina i puna istina je da je predsjednik Opštine isključivo usmeno protestvovao na lične provokacije kroz uvrede upućene njegovoj porodici"

6666 pregleda 20 reakcija 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub odbornika DPS Bijelo Polje saopštio je da Kluba odbornika PES podmeće da u lokalnom parlamentu spriječen fizički incident između predsjednika Opštine Petra Smolovića i jednog njihovog člana.

U saopštenju se navodi i da se osuđuju navodi da su upućene bilo kakve prijetnje tom istom odborniku.

Klub odbornika Pokreta Evropa sad u Bijelom Polju saopštio je da je odbornik te stranke Andrija Delić tamošnjoj policiji podnio prijavu protiv predsjednika Opštine Petra Smolovića.

"Jedina i puna istina je da je predsjednik Opštine isključivo usmeno protestvovao na lične provokacije kroz uvrede upućene njegovoj porodici. Odbornik PES-a je jasno iskazao nepoštovanje Skupštine, zloupotrijebio odborničku funkciju a zatim mirno odšetao iz Skupštine. I neka nastavi da šeta i ne mora da brine. Bezbjednost ni njegova ni njegove porodice nije ugrožena od predsjednika svih građana Bijelog Polja", navodi se u saopštenju DPS Bijelo Polje.

Doadju da je opozicija tokom prethodnih zasijedanja u nekoliko navrata napuštala salu Skupštine "i to uvijek nakon verbalnih incidenata čiji je začetnik u svim slučajevima bio isti odbornik PES-a".

"Razumijemo solidarnost od strane opozicije demonstriranu i u slučajevima kada se radi o neprimjerenom i nedoličnom ponašanju odbornika kojeg imaju u svojim redovima. Jedini način da pravilno odreaguju i zaštite dignitet Skupštine bio je da svog odbornika izvedu iz sale i ne vrate se 'u znak solidarnosti'. Ovim putem apelujemo na odbornike iz opozicionih partija da jačaju svoj demokratski kapacitet i doprinesu konstruktivnom radu opštinskog parlamenta u predstojećem periodu. U odbornicima DPS uvijek ćete imati partnera spremnog na dijalog i sučeljavanje argumenata kako bi donosili odluke u najboljem interesu za naše građane", zaključuje se u saopštenju bjelopoljskog DPS-a.

Bonus video: