Demokrate Budva: Sramno postupanje većine prema krizi u kojoj su uveli grad i građane

"Budva nije prćija ni Milova, ni Nikolina, ni Jasnina, a sigurno nije ni Andrje Mandića da bi ste pod pritiskom bilo kojeg pojedinca odlučivali o budućnosti grada, ako to već ne možete odlučiti u okviru svoje većine"

12079 pregleda 22 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokrata Budva osudio je, kako su naveli, "postupanje vladajuće većine zbog sramnog načina na koji se odnosi prema krizi u koju su uveli grad i građane".

"Svođenje upravljanja gradom na ličnu ravan i muđusobne konflikte u situaciji kada smo na ivici litice propasti u koju ste uveli grad i odsustvo elementarne političke kulture i odgovornosti, da se u tako važnom i kritičnom trenutku ne osvijestite i podnesete odgovornost, znači da vi nakon sedam mjeseci više ne zaslužujete dana da vodite Opštinu", navodi se u saopštenju.

Demokrate Budva navode da i i pored činjenice da vlast u Budvi ima apsolutnu većinu, ne možete naći izlaz i da to samo govori u prilog konstataciji da "gradom upravljate stihijski i vlast shvatate kao igru prestola".

"Ne možete sazvati sjednicu da usvojite trenutno najvažniji dokument, rebalans budžeta, što jasno ukazuje da vas sem golog ličnog interesa ništa drugo i ne zanima. Potkusurivanje sa budućnošću mladih naraštaja i svakom šansom za razvoj i prosperitet grada jasno govori o vašim namjerama od kada ste preuzeli vlast u Budvi. Pali ste na prvom ispitu. Vi ni prvi semestar odslušali niste. Gospodo, Budva nije prćija ni Milova, ni Nikolina, ni Jasnina, a sigurno nije ni Andrje Mandića da bi ste pod pritiskom bilo kojeg pojedinca odlučivali o budućnosti grada, ako to već ne možete odlučiti u okviru svoje većine. Vi više nemate mandat da upravljate i odlučićete, jer ste svojim odnosom i postupanjem dokazali da to i ne umijete. Zahtijevamo hitno sazivanje sjednice na kojoj ćemo prvo usvojiti rebalans budžeta, kako bi nastavili funkcionisanje uprave, zatim skratili mandat skupštuni i ušli u proces razrešenja krize", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: