DPS: Milatoviću je vizija Crna Gora u Srbiji prije nego u EU

Iz DPS-a kazali da predsjednik države "više politički djela kao lobista" bivšeg Demokratskog fronta, nego kao predsjednik svih građana

7337 pregleda 57 reakcija 57 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović "više politički djela kao lobista" bivšeg Demokratskog fronta, nego kao predsjednik svih građana.

"Imajući u vidu da Milatović više politički djela kao lobista bivšeg Demokratskog fronta, nego predsjednik svih građana, da od stranaka tog bloka preuzima manire i ideologiju i da imaju zajedničkog političkog tutora, prije će biti da je Milatovićeva vizija Crna Gora u Srbiji, nego u Evropskoj uniji", saopštio je Medija centar DPS-a, reagujući na navode Milatovića u intervjuu za slovenački list Delo.

Smatraju da je ono što se dešava od 2020. "primjer haosa" u svim institucijama.

"Umišljaj Jakova Milatovića da svijet od njega počinje, i da smo od kad je on ušao u politiku postali 'normalna zapadna država', zaista nije vrijedan komentara. Jer, ono što se dešava u Crnoj Gori od 2020. je primjer haosa u svim institucijama, uništavanja ekonomije, bušenja bezbjednosnog sistema, prosvjete, kulture, propadanja zdravstvenog sistema…", navode iz DPS-a.

Ocijenili su da je ono čime se "Milatović diči u intervjuu" slovenačkom mediju – mirnom smjenom vlasti – najmanje zasluga njegova i njegovih političkih partnera, već da je "proizvod zrelosti i demokratskog kapaciteta" DPS-a i koalicionih partnera te stranke. "Kako njegovi napuštaju funkcije i fotelje, najbolje smo vidjeli na primjeru Dritana Abazovića i odbijanja da punih 15 mjeseci ode sa mjesta premijera", dodaje se.

U DPS-u smatraju da crnogorska ekonomija danas nije bolja i uspješnija od one do 2020.

"Poznata je Milatovićeva praksa da falsifikuje ekonomske performanse Crne Gore, pokušavajući da nametne zaključak kako se država iz koje su otjerani investitori, država u kojoj je uništen ekonomski sektor, ugašena avio kompanija a državna preduzeća napunjena partijskim kadrovima, rođacima i prijateljima vlastodržaca, bolja i uspješnija od one koja je do 2020. bila vodeća ekonomija u regionu. Prezadužena država, zaglavljena na putu ka EU, sa vladom trulih kompromisa, kojoj je upravo kumovao Milatović, i sa četničkim vojvodom i Putinovim herojem na čelu parlamenta, svakako ne može biti bolja i uspješnija od Crne Gore koja je do 2020. bila najbrže rastuća ekonomija, članica NATO saveza, i predvodnik regiona u evropskim integracijama", navodi se u saopštenju.

Bonus video: