Pejović: Od 1. januara će se prvo podići minimalne penzije, nakon toga rast ostalih primanja i zarada

"Imali smo priliku da čujemo da program Evropa sad 2 zavisi od prodaje Elektroprivrede, takođe da će se u potpunosti ukinuti Fond PIO, prije par dana smo čuli predsjednika Vlade koji je to apsolutno demantovao"

33706 pregleda 86 reakcija 80 komentar(a)
Pejović, Foto: Screenshot/RTV Nikšić
Pejović, Foto: Screenshot/RTV Nikšić

Građani će benefite od programa Evropa sad 2 osjetiti već u januaru, kada će biti povećane najniže penzije, kazao je potpredsjednik Skupštine i poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović.

"Očekujem primjenu Evrope sad 2 od 1. januara naredne godine, kada će se prvo podići minimalne penzije, zbog toga što je riječ o najugroženijoj kategoriji društva, a nakon toga ćemo imati rast ostalih primanja i zarada. Finale će biti minimalne zarade 700 eura i prosječne 1.000 eura", istakao je Pejović.

On je u emisiji Vox populi na Televiziji Nikšić rekao da premijer Milojko Spajić rezultate vezuje za svoju političku karijeru, pa zato ne dovodi u pitanje realizaciju programa.

"Imali smo priliku da čujemo da program Evropa sad 2 zavisi od prodaje Elektroprivrede, takođe da će se u potpunosti ukinuti Fond PIO, prije par dana smo čuli predsjednika Vlade koji je to apsolutno demantovao. Ono što je sigurno je da će Vlada preduzeti sveobuhvatne poreske reforme, da ćemo iskoristiti puni investicioni potencijal Crne Gore, ukinuti biznis barijere, omogućiti poslodavcima da se ipak smanje određeni troškovi koji se odnose na cijenu rada, takođe ćemo smanjiti sivo tržište, racionalizovaćemo troškove, i ono što je jako bitno pokrenućemo razne razvojne projekte", poručio je Pejović.

Istakao je da su građani dobili odgovornu vlast te da očekuje da će 44. Vlada biti stabilna, jer je, kako je naveo, jedna od rijetkih koja ima konkretne rokove.

Bonus video: