Hrebičkova Spajiću: Zvanični Prag ne dovodi u pitanje podršku evropskoj integraciji Crne Gore

Vjerujemo da promjene mogu donijeti nove, pozitivne tendencije u crnogorsko - evropskim odnosima" kazala je Hrebičkova

4856 pregleda 4 komentar(a)
Hrebičkova i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Hrebičkova i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Zvanični Prag ne dovodi u pitanje podršku evropskoj integraciji Crne Gore, saopštila je ambasadorka Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova tokom razgovora sa predsjednikom Vlde Crne Gore Milojkom Spajićem.

Iz Vlade je saopšteno da je Spajić razgovarao danas saH rebičkovom koja je kako se dodaje prenijela pozdrave predsjednika Vlade Češke Petra Fijale i poželjela uspjeh u radu 44. Vladi.

"Zvanični Prag ne dovodi u pitanje podršku evropskoj integraciji Crne Gore. Vjerujemo da promjene mogu donijeti nove, pozitivne tendencije u crnogorsko - evropskim odnosima" kazala je Hrebičkova.

Iz Vlade su kazali da je Spajić zahvalio na čestitkama i istakao da su odnosi dvije zemlje dobri te da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u domenu unutrašnjih poslova, finansija i turizma.

"Podrška Češke evropskom putu Crne Gore, od velikog je značaja kako na političkom tako i na ekspertskom planu", kazao je Spajić.

Iz Vlade su kazali i da su u kontekstu aktuelnih prilika u zemlji sagovornici, između ostalog, razgovarali o Popisu stanovništva.

"Otvoreni smo prema svim dobronamjernim pojedincima i organizacijama koje žele dobro Crnoj Gori”, zaključio je Spajić.

Bonus video: