Ivanović i Bulatović i ubuduće potpredsjednici Opštine Kolašin

Odbornici vladajuće većine dali su saglasnost na predlog predsjednika Opštine Petka Bakića

11417 pregleda 8 komentar(a)
Bulatović i Ivanović, Foto: Dragana Šćepanović
Bulatović i Ivanović, Foto: Dragana Šćepanović

Vasilije Ivanović (Pokret Evropa sad) i Miodrag Bulatović (Socijalistička narodna partija) i ubuduće će biti potredsjednici Opštine Kolašin.

Odbornici vladajuće većine danas su dali saglasnost na predlog predsjednika Opštine Petka Bakića, pa će Ivanović i Bulatović, koji su bili i potpredsjednici za vrijeme mandata Vladmira Martinovića (Demokratska Crna Gora), nastavljati da obavljaju te funkcije.

Kako je kazao Bakić, zbog skorog donošenja budžeta za narednu godinu, te radova koji su u toku i preuzetih obaveza koje su ranije preuzeli potpredsejdnici, neophodno je bilo što prije imenovati Ivanovića i Bulatovića.

"Ostavka Martinovića je tehnička stvar jer sve ostaje isto, započeti poslovi se nastavljaju. Smatram da i potpredsejdnici treba da ostanu isti", kazao je Bakić.

Iz odborničkih klubova Ivanovićeve i Bulatovićeve stranke pohvalili su način na koji su minulih deset mjeseci obavljali tu funkciju.

SO Kolašin
foto: Dragana Šćepanović

Njihove partijske kolege tvrde da su oba potpredsjednika naročito kvaliteno radili kad je riječ o rješavanju infrastrukturnih problema na sesokom području, te da su značajno doprinijeli organizaciji manifestacija.

Odbornici opozicionog Pokreta zajedno gradimo Kolašin (Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijldemokrate i nestranačke ličnosti) zamjerili su predsjedniku Skupštine opštine (SO) zbog toga što je, kako tvrde, "obesmislio institut sazivanja sjednica po hitnom postupku".

Oni su podsjetili da je održano 10 sjednica SO u ovom sazivu, a da je čak sedam bilo sazvano po hitnom postupku.

Opozicija je imala ponovo primjedbe na sadržaj akata kojim je predloženo imenovanje potpresjednika.

Odbornica Marta Šćepanović pitala je Bakića da li ima saglasnost opštinskih odbora partija iz kojih Ivanović i Bulatović dolaze sa njihovo imenovanje.

Ona je podsjetila da su, opozicioni odbornici ranije dali saglasnost za imenovanje potpredsejdnika.

Šćepanović je Ivanoviću i Bulatoviću savjetovala da se potrude da u obavljanju funkcije "imaju svoj stav".

Odbornici Pokreta bili su uzdržani prilikom davanja saglasnosti za imenovanje potpredsejdnika, objašnjavajući da je razlog za to, način na koji je sazvana sjednica.

Gospava Vujisić iz opozicione Grupe birača, podsjetila je na "dogovor sa kolegijuma Skupštine da se sjednice direktno prenose", je ni za ovu sjednicu nije bilo mogućnosti za to.

Gospava Vujisić
foto: Dragana Šćepanović

Ona je Bakiću postavila niz pitanja koja se odnose na nezavršene infrastrukturne projekte i komunalne probleme grada.

Odbornici su dali saglasnost i za imenovanje Branislava Jeknića za direktora Centra za kulturu.

Bonus video: