Mandić: Cilj članstvo u EU, posvećeni smo saradnji sa Kinom

"Kao poseban simbol uspješne saradnje i strateški važan infrastrukturni projekat, istaknuta je prva dionica auto-puta, uz uvjerenje da će konstruktivna saradnja doprinijeti iniciranju i drugih projekata od važnosti za građane dvije zemlje"

8900 pregleda 15 komentar(a)
Kun i Mandić, Foto: Skupstina.me
Kun i Mandić, Foto: Skupstina.me

Crna Gora ima cilj da što prije postane punopravna članica Evropske unije, ali i ostaje posvećena daljoj saradnji sa Kinom kroz redovan politički dijalog, uvažavajući činjenicu da su Crna Gora i Kina uvijek poštovale međusobni teritorijalni integritet.

To je na sastanku sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Fan Kunom kazoa predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Kako je saopšteno iz Skupštone, Mandić je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom bilateralnih odnosa, dugogodišnjim prijateljstvom i saradnjom u pitanjima od obostranog interesa, ističući da temelj postojećih i budućih odnosa treba dodatno osnaživati kroz uzajamno poštovanje, solidarnost i razumijevanje.

"Kao poseban simbol uspješne saradnje i strateški važan infrastrukturni projekat, istaknuta je prva dionica auto-puta, uz uvjerenje da će konstruktivna saradnja doprinijeti iniciranju i drugih projekata od važnosti za građane dvije zemlje. Tokom sastanka, predsjednik Mandić je naglasio da Crna Gora ima cilj da što prije postane punopravna članica Evropske unije, ali i da Crna Gora ostaje posvećena daljoj saradnji sa NR Kinom kroz redovan politički dijalog, uvažavajući činjenicu da su Crna Gora i NR Kina uvijek poštovale međusobni teritorijalni integritet", saopšteno je iz Skupštine.

Mandić se, dodaje se, zahvalio na donacijama Skupštini, navodeći da redovna dinamika političkog dijaloga doprinosi otvaranju mogućnosti za razvoj saradnje u brojnim budućim projektima.

"Ambasador Kun je ocijenio značajnim što dvije države međusobno poštuju strateške ciljeve, navodeći da je njegova zemlja u Skupštini Crne Gore uvijek imala pouzdanog prijatelja. On se saglasio da dvije države treba da prodube saradnju i izrazio očekivanje da će tokom mandata predsjednika Skupštine biti postignuti konkretni rezultati za dobrobit svih građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: