Mandić razgovarao sa Parcosom: Spaja nas tradicionalno prijateljstvo i dobra saradnja

Parcos je čestitao Mandiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore, te izrazio zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, uz konstataciju "da je Grčka bila, ostala i biće prijatelj Crne Gore"

4326 pregleda 5 komentar(a)
Parcos i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore
Parcos i Mandić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Panajotisom Parcosom, ambasadorom Grčke u Crnoj Gori, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, predsjednik Skupštine je ocijenio da dvije zemlje spaja tradicionalno prijateljstvo i dobra saradnja, kao i da dosadašnji odnosi imaju značajan potencijal za dodatno unapređenje. Izražena je obostrana želja za daljim jačanjem sveukupne komunikacije, konstatujući da postoji prostor za saradnju u oblastima od obostranog interesa.

Tokom razgovora, Mandić je istakao značaj dobrih odnosa sa Grčkom, kao zemljom koja snažno podržava evropsku aspiraciju Crne Gore, uz uvjerenje da podrška prijateljske Grčke neće izostati ni u narednom periodu.

Parcos je čestitao Mandiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore, te izrazio zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, uz konstataciju „da je Grčka bila, ostala i biće prijatelj Crne Gore.“

On je dodao da u pogledu politike proširenja podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i da će nastaviti da našoj zemlji pruža punu podršku na putu ka EU.

Bonus video: