Popa sa Spajićem: Izbor Vlade mogao bi označiti prekretnicu u pogledu pristupanja Crne Gore EU

Pozdravljamo deklarisanu posvećenost crnogorskih vlasti da ostvare brze rezultate u reformama povezanim sa EU. Godišnji izvještaj Evropske komisije daje važne smjernice u tom pravcu"

23000 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa uručila je premijeru Milojku Spajiću Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore.

"Evropska unija se nada da bi prošlonedjeljni izbor nove Vlade Crne Gore mogao označiti prekretnicu u pogledu pristupanja zemlje Evropskoj uniji. Pozdravljamo deklarisanu posvećenost crnogorskih vlasti da ostvare brze rezultate u reformama povezanim sa EU. Godišnji izvještaj Evropske komisije daje važne smjernice u tom pravcu", kazala je Popa, saopšteno je iz Vlade.

Spajić je, dodaje se, istakao da Izvještaj predstavlja objektivnu sliku stanja i ujedno dobru polaznu osnovu za dalje djelovanje Vlade.

"Sa pažnjom ćemo razmotriti sve ocjene i preporuke kako bi odlučnim djelovanjem dali novi zamajac procesu intergacije i reformskim procesima za evropsku perspektivu Crne Gore", rekao je Spajić.

Sastanku je prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Bonus video: