Spajić sa čelnicima opština: Popis da protekne u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi

„Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu”, poručio je predsjednik Vlade

8944 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Na današnjem sastanku premijera Milojka Spajića i predstavnika lokalnih samouprava, održanom u okviru konsultacija povodom sprovođenja Popisa stanovništva zakazanog za 30. novembar, razmatrani su modeli za finalizaciju pripremnih procedura i iskazano očekivanje da će sam proces, kao i današnji dijalog, proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi, saopštio je kabinet predsjednika Vlade.

„Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu”, poručio je Spajić, kako je saopšteno iz Vlade.

On je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo susretom sa čelnicima lokalnih samouprava što je, kako je kazao, dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Spajić predsjednici opština
foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Premijer je upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i predstavnika manje brojnih naroda . „Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtjevima koji su konstruktivni i dobronamjerni”, istakao je on.

Predstavnici opština su, kako je saopšteno, iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade da u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama doprinosi rješavanju problema i upoznali premijera o preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja Popisa u planiranom terminu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri Fatmir Đeka i Novica Vuković.

Bonus video: