Predsjednica slovenačkog parlamenta uputila čestitku Mandiću: Ubijeđena sam da ćete težiti izgradnji konsenzusa

"Slovenija će nastaviti da se aktivno zalaže za nastavak procesa proširenja Evopske unije, što je naročito važno u sadašnjem trenutku", rekla je ona

2805 pregleda 7 komentar(a)
Urška Klakočar-Zupančič, Foto: Printscreen YouTube
Urška Klakočar-Zupančič, Foto: Printscreen YouTube

Povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića njemu je danas čestitku uputila predsjednica Narodne skupštine Republike Slovenije Urška Klakočar-Zupančič,

"Dozvolite mi da Vam, u ime Narodne skupštine Republike Slovenije, čestitam na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore. Želim Vam svaku sreću i uspjeh u obavljanju ove časne i odgovorne dužnosti koja Vam je povjerena.

Ona je kazala da je ubijeđena "da ćete, tokom svog mandata, dosljedno težiti izgradnji najvećeg mogućeg konsenzusa o ključnim političkim pitanjima, što je takođe od izuzetne važnosti za oživljavanje vaše reformske agende".

Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da Vas uvjerim da će, navela je ona, Slovenija nastaviti da se aktivno zalaže za nastavak procesa proširenja Evopske unije, što je naročito važno u sadašnjem trenutku kada se, dodala je region i globalna međunarodna zajednica u velikom suočavaju sa okolnostima koje sve više izazivaju zabrinutost i sve su složenije.

"Drago mi je, g. predsjedniče, da su naša dva parlamenta u prethodnom periodu imala tako dobru saradnju, a sigurna sam da ćemo u budućnosti pronaći nove mogućnosti za dodatno proširenje naše saradnje. Molim Vas primite, Vaša ekselencijo, izraze mog najdubljeg poštovanja", navodi se u čestitki, koja je dostavljena iz Službe za odnose sa javnošuću Skupštine Crne Gore.

Bonus video: