Krapović sa Partsosom: Odbrambenom saradnjom Crne Gore i Grčke afirmisan koncept kolektivne odbrane

Krapović se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja, budući da se kadeti iz Crne Gore već godinama školuju na vojnim akademijama u Atini

1495 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mod.gov.me
Foto: Mod.gov.me

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori, Panajotisom Partsosom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, konstatovali izuzetnu odbrambenju saradnju dvije zemlje, koja se ogleda prvenstveno kroz NATO misiju Air Policing, u kojoj avioni Grčkih vazduhoplovnih snaga, zajedno sa italijanskim, štite crnogorsko nebo.

Krapović je istakao da ovo dovoljno govori o posvećenosti zajedničkim vrijednostima Alijanse, kao i afirmaciji koncepta kolektivne odbrane.

Krapović se, piše u saopštenju, zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja, budući da se kadeti iz Crne Gore već godinama školuju na vojnim akademijama u Atini.

"Ministar je kazao da su znanja stečena na vojnim akademijama kopnene vojske, vazduhoplovstva i mornarice od velikog značaja za oficire VCG, ali i cijeli crnogorski odbrambeni sistem".

U saopštenju Ministarstva odbrane je navedeno da je Partsos rekao da očekuje da će se odbrambena saradnja nastaviti istim intenzitetom i u mandatu Krapovića.

"On je kazao da se saradnja sprovodi dinamikom predviđenom godišnjim sporazumima bilateralne saradnje. Ambasador je kazao da Crna Gora može računati na snažnu podršku Republike Grčke i u procesu evropskih integracija, imajući vidu da demokratske reforme na evropskom putu jačaju ne samo nacionalne kapacitete, već i stabilnost cijelog regiona", piše u saopštenju..

Bonus video: