Milatović-O'Brajan: Ključnim imenovanjima u pravosuđu do dodatnog zamaha u borbi protiv kriminala i korupcije

Predsjednik Crne Gore se sastao sa novoimenovanim pomoćnikom američkog državnog sekretara

3816 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Imenovanja na ključnim pozicijama u crnogorskom pravosuđu, koja se očekuju do kraja godine, daće dodatan zamah ka unaprjeđenju stanja vladavine prava u zemlji i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, konstatovali su predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i novoimenovani pomoćnik državnog sekretara SAD Džejms O’Brajan.

Dvojica zvaničnika su se sastali u Parizu.

Milatovićev kabinet je saopštio da je tom prilikom ukazano na značaj očuvanja odličnih bilateralnih odnosa Crne Gore i SAD i potvrđeno čvrsto partnerstvo dvije države u okviru NATO saveza.

Milatović o Obrajan
foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik je informisao sagovornika o konstituisanju nove zakonodavne i izvršne vlasti u Crnoj Gori, čime su se stvorili uslovi za intenziviranje unutrašnjih reformi neophodnih za ubrzanje procesa evropskih integracija.

"Pomoćnik državnog sekretara SAD O’Brajan iskazao je zadovoljstvo zbog usaglašenosti vanjske politike naše zemlje sa politikom EU i NATO saveza i posvećenosti predsjednika Milatovića, u tom smislu. Pored toga, ukazao je na važnost efikasne realizacije EU Plana rasta za države Zapadnog Balkana, kao i na potrebu sveukupne revitalizacije procesa proširenja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: