Đeljošaj: Vlada će biti partner Ujedinjenim nacijama u sprovođenju reformi

"Uvjeravam Vas da će implementacija planova i projekata za razvoj biti kompatibilna sa programom UN", rekao je potpredsjednik Vlade, koji se sastao sa rezidentnim koordinatorom UN-a za Crnu Goru Piterom Lundbergom

2768 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija za Crnu Goru Piterom Lundbergom i tom prilikom se zahvalio na podršci, posebno na predloženim strategijskim dokumentima i platformi za razvoj, koje je ocijenio važnim za razvoj ekonomije Crne Gore.

„Vlada Crne Gore će biti Vaš partner u sprovođenju reformi. Imate moju punu podršku za saradnju na realizaciji programima UN, koji su jednako značajni za razvoj naše ekonomije", rekao je Đeljošaj, kako je saopštio njegov kabinet.

Kazali su da je Lundberg uputio čestitke na izboru i poželio Đeljošaju uspjeh na realizaciji važnih projekata za razvoj ekonomije. "Lundberg je izrazio snažnu podršku Vladi Crne Gore na planu evropske integracije i saradnje sa relevantnim međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju.

lundberg đeljošaj
foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Đeljošaj je upoznao koordinatora UN-a sa programom Vlade i posebno istakao razvoj infrastrukture, zelene i solarne energije i razvoj turizma.

„U Vladi Crne Gore imate partnera. Uvjeravam Vas da će implementacija planova i projekata za razvoj biti kompatibilna sa programom UN“, zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: