Šaranović predložio Snežanu Vujović za šeficu kabineta

"Predložena kandidatkinja predstavlja primjer izvrsnosti i posvećenosti, ne samo u službi policije, već kao primjer kako stručnost i nepokolebljiva etika vode ka izgradnji snažnijeg i pravednijeg društvenog poretka", saopštio je MUP

10560 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović predložio je Snežanu Vujović, višu policijsku inspektorku I klase, za šeficu svog kabineta.

Iz MUP-a su naveli da taj predlog odražava opredjeljenje ministra da "u svoje redove privuče iskusne stručnjake čija sposobnost, odlučnost i hrabra borba protiv kriminaliteta služe kao svetionik na putu ka ostvarenju najviših ciljeva službe".

"Predložena kandidatkinja predstavlja primjer izvrsnosti i posvećenosti, ne samo u službi policije, već kao primjer kako stručnost i nepokolebljiva etika vode ka izgradnji snažnijeg i pravednijeg društvenog poretka", saopštio je MUP.

Kazali su da je Vujović završila višu školu unutrašnjih poslova, pravni fakultet i položila pravosudni ispit, a da je "uspješnu karijeru u policiji" započela prije 24 godine.

"Plodonosan radni angažman započinje u Sektoru za borbu protiv kriminala Uprave policije. Isti nastavlja na poziciji šefice Grupe za potražnu djelatnost, suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici, nakon čega je imenovana za rukovoditeljku Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, u činu Više policijske inspektorke I klase. Iza sebe ima bogato iskustvo kroz različite edukacije i projekte na kojima je radila, među kojima se ističu trening za trenere 'Integritet i rodna dimenzija - DICAF', mjere tajnog nadzora, korišćenje dokaza na sudu i prekogranična saradnja, sistem dječije zaštite CPS istrage - UNICEF, trening za prikrivene isljednike i operativne veze - TIKA, nasilje u porodici – ILEA, intervjuisanje maloljetnih žrtava – MUP Francuske, žene u policiji – IOM i Američka ambasada, zločini iz mržnje – ODIHR, istrage usmjerene na žrtve – NCA Velika Britanija, specijalne tehnike prikupljanja najboljih dokaza – NCA i drugi. Profesionalnost u radu i beskompromisna posvećenost svim principima na kojima počiva policijska etika preporučili su je za poziciju predsjednice Disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova od septembra 2021. godine do danas", kazali su iz MUP-a.

Rekli su da taj resor, predlogom Snežane Vujović za šeficu kabineta ministra, "jasno pokazuje svoju posvećenost ka izgradnji institucija koje su osnažene znanjem, iskustvom i vještinama, neophodnim za suočavanje sa izazovima savremenog društva".

Bonus video: