DNP: Iznuđena ostavka Vučinića, prijetnje nijesu bile cilj po sebi, nego dio skrivenog plana

"Izuzetno odgovornom i čestitom Vučiniću očito je 'smetnja' bila njegova bezrezervna podrška radnicima u Crnoj Gori, posebno radnicima Željezare, čemu idu u prilog brojne parlamentarne istrage i doneseni zakoni i amandmani, kao i cjelokupna institucionalna borba za napredak ove države", poručili su iz DNP

7008 pregleda 13 komentar(a)
DNP, Foto: DNP
DNP, Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) saopštila je da "upućuje najoštriji protest povodom iznuđene ostavke predsjednika Radničke partije, Maksima Vučinića, na funkciju predsjednika Odbora direktora državne kompanije EPCG – Željezara Nikšić, pri čemu su se desile nemile scene na zboru sa radnicima, gdje je Vučinić napadnut ne samo verbalno, nego čak i fizički".

Vučinić je ranije kazao da je ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora državne kompanije EPCG-Željezara Nikšić podnio nakon "nemilih scena i događaja" na zboru sa radnicima, gdje je, kako je kazao, uz prijetnje i fizički napadnut.

"I prema izjavi Vučinića, povodom njegovog rada i želje za pozitivnim promjenama, on nije imao podršku ni Sindikata ni Menadžmenta Kompanije da se radni proces pokrene sa mrtve tačke. Očigledno, onaj, koji svojoj instituciji želi najviše dobra uz progresivne tokove, morao je biti prisiljen na podnošenje ostavke kako dalje ne bi smetao nekim ovještalim strukturama", ističe se u saopštenju DNP na čijem je čelu Milan Knežević.

Iz te partije su dodali da "čitava ova bizarna situacija klasičnog progona na račun jednog čestitog mladog čovjeka, i osvjedočenog borca za dobro Crne Gore, djeluje kao da je iz nekih davnih godina politike svršenog čina, birokratske vladavine institucijama, pri čemu svi oni, koji ne žele horski podržati opšte nazadovanje, postaju nepodobni i žigosani od centara moći u sjenci".

"Izuzetno odgovornom i čestitom Vučiniću očito je 'smetnja' bila njegova bezrezervna podrška radnicima u Crnoj Gori, posebno radnicima Željezare, čemu idu u prilog brojne parlamentarne istrage i doneseni zakoni i amandmani, kao i cjelokupna institucionalna borba za napredak ove države. Maksim Vučinić je očigledno 'kriv' što je, i po njegovim riječima, želio doprinijeti obnovi privrede i Željezare Nikšić, vrativši je u vlasništvo državne kompanije EPCG. Od prvog dana izbora na funkciju dao je svoj lični ljudski i stručni maksimum, ali je izostala podrška svih onih struktura kojima je stajanje u mjestu profesionalna orijentacija", poručili su iz DNP.

Oni navode da ponavljaju "da i verbalne i fizičke prijetnje nijesu bile cilj po sebi, nego samo dio skrivenog plana da se od jednog progresivnog mladog čovjeka iznudi ostavka, kako bi neki pojedinci iz sjenke mogli nastaviti svoju politiku netalasanja i otpora prema progresivnim tokovima".

"DNP vjeruje da takva vremena ipak pripadaju prošlosti, i da će Maksim Vučinić imati satisfakciju u našem društvu shodno njegovim visokim htijenjima i želji da se u Crnoj Gori mnoge stvari pokrenu za dobro radnika i svih građana ove države, koja mora naprijed, i pored svih kočničara neminovnog napretka". zaklučuje se u saopštenju.

Bonus video: