URA će tražiti da se u petak bira sedmi sudija Ustavnog suda

Poslanik GP URA Miloš Konatar smatra da nema prepreka da se sazove Skupština, jer je za popunu Ustavnog suda potrebno glasanje u drugom krugu za kandidata Faruka Resulbegovića

8648 pregleda 44 reakcija 21 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Građanski pokret URA će na Kolegijumu predsjednika Skupštine tražiti da se za petak, 17. novembar zakaže sjednica parlamenta, na kojoj bi se birao sedmi sudija Ustavnog suda, saznaje TV Vijesti.

Poslanik GP URA Miloš Konatar smatra da nema prepreka da se sazove Skupština, jer je za popunu Ustavnog suda potrebno glasanje u drugom krugu za kandidata Faruka Resulbegovića.

Resulbegoviću, koji obavlja funkciju tužioca u ulcinjskom Osnovnom tužilaštvu, za izbor je potrebno 49 glasova poslanika.

Konatar: Podržaćemo Resulbegovića, ubrzanje evropskog puta glavni zadatak

Konatar je rekao da će URA podržati Resulbegovića.

"Kako smo danas u medijima mogli čuti nespornu spremnost da najmanje 50 poslanika u Skupštini podrži izbor nedostajućeg 7. sudije Ustavnog suda - danas ću na sjednici Kolegijuma od predsjednika Skupštine tražiti hitno zakazivanje sjednice za petak 17. novembar 2023. godine. Danas u Crnoj Gori nemamo preči zadatak od ubrzanja našeg evropskog puta. Prvi korak je izbor nedostajućeg 7. sudije Ustavnog suda. Poslanici GP URA će, kao i prilikom prvog glasanja, podržati g. Resulbegovića. Nema razloga za čekanje i odlaganje glasanja", napisao je Konatar na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Bonus video: