Konatar: Glasanje o sudiji Ustavnog suda 22. novembra, Resulbegović trenutno ima podršku 50 poslanika

"Ovo je dobra prilika da vidimo ko su poslanici koji nemaju problem sa tim da se imenuju nedostajući kadrovi u pravosuđu", kazao je poslanik GP URA

14333 pregleda 7 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da mu je drago što je prihvaćena inicijativa te stranke da se zakaže sjednica na kojoj će se birati sedmi sudija Ustavnog suda.

On je ranije danas najavio da će URA podržati kandidata Faruka Resulbegovića i da je za sada raspoloženje takvo da on ima podršku 50 poslanika.

On je najavio da će sjednica biti u srijedu, 22. novembra na Cetinju.

"Ovo je dobra prilika da vidimo ko su poslanici koji nemaju problem sa tim da se napravi ovaj ključni korak ka imenovanju nedostajućih kadrova u pravosuđu", kazao je on.

Kako je dodao, na kolegijumu predsjednika Skupštine, bilo je riječi i o izboru vrhovnog državnog tužioca i preostalih članova Sudskog savjeta, ali da ta imenovanja moraju čekati formiranje skupštinskih odbora kako bi bile sprovedene neophodne procedure. Govoreći o predstojećem popisu stanovništva, Konatar kazao da je za njih popis statističko, a ne političko pitanje i da se nada da će svi akteri odustati od bilo kakve političke kampanje. “Nadam se da će sve što je vezano za popis proći u normalnoj atmosferi, da to završimo što prije i da se posvetimo drugim temama koje nas očekuju”, rekao je Konatar. On je dodao da je saglasan sa tim da opozicija dobije sve kontrolne mehanizme.

Bonus video: