Gorčević sa Rajzing Rajnke: Važno jačanje saradnje i partnerstva sa SAD

Ministarka je kazala da će fokus u narednom mjesecima biti na reformama i rezultatima u oblasti vladavine prava, "bez kojih nema napretka u približavanju EU"

1149 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo evropskih poslova

Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena ostvarenju članstva u Evropskoj uniji i snaženju svoje pozicije u okviru NATO alijanse, i u tim procesima za nas je jako važno da jačamo saradnju i partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, tokom sastanka sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Gorčević je, kako je saopštilo Ministarstvo evropskih posova, upoznala ambasadorku sa planovima i aktivnostima tog resora, posebno u dijelu ispunjavanja preporuka iz nedavno objavljenog Izvještaja Evropske komisije. Kazala je da će fokus u narednom mjesecima biti na reformama i rezultatima u oblasti vladavine prava, "bez kojih nema napretka u približavanju EU".

"Ambasadorka Rajnke je izrazila očekivanje da će nova Vlada brzo isporučiti opipljive rezultate kako bi ubrzala put Crne Gore prema članstvu u EU, naglasivši da Sjedinjene Države snažno podržavaju taj proces", navodi se u saopštenju.

Sagovornice su razmijenile mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u državi, kao i o globalnim dešavanjima.

Bonus video: