Spajić i Odobesku: Rumunija podržava Crnu Goru na evroatlantskom putu

"Odobesku je prenijela premijeru čestitke predsjednika Vlade Rumunije Marsela Čolakua povodom izbora 44. Vlade i uputila zvaničan poziv premijeru Spajiću da u narednom periodu posjeti Bukurešt", dodaje se u saopštenju

1948 pregleda 0 komentar(a)
Odobesku i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Odobesku i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Čvrsto sam uvjerena da će Crna Gora ostati predvodnica integracionog procesa na Zapadnom Balkanu i da ćete iskoristiti aktuelni trenutak za ubrzanje integracione agende a u Rumuniji imate prijatelja i podržavaoca.

To je kazala ministarka vanjskih poslova Rumunije Luminica Teodora Odobesku na sastanku sa premijerom Milojkom Spajićem, navodi se u saopštenju.

Spajić je zahvalio ministarki Odobesku na riječima podrške i dodao da Crna Gora posebno "cijeni sve poruke podrške koje nam dolaze iz Brisela i država članica", kao i da smo "posvećeni razvoju i fokusirani na budućnost i da ostajemo lojalni svojoj pro-evroatlantskoj agendi”.

Odobesku i Spajić
Odobesku i Spajićfoto: Vlada Crne Gore

U saopštenju stoji da su sagovornici razmijenili mišljenje o aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

"U tom kontektsu su istakli značajnom činjenicu da se Crna Gora u potpunosti usklađuje sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije", dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo, navodi se, riječi i o Planu rasta Evropske unije (Growth Plan) i značaju povlačenja sredstava za dalji razvoj Crne Gore.

"Ministarka vanjskih poslova Rumunije Luminica Teodora Odobesku prenijela je premijeru čestitke predsjednika Vlade Rumunije Marsela Čolakua povodom izbora 44. Vlade i uputila zvaničan poziv premijeru Spajiću da u narednom periodu posjeti Bukurešt", dodaje se u saopštenju.

Radujemo se da budemo Vaši domaćini, navela je ona i kazala da je Crna Gora je dobrodošla.

"U ovom izazovnom trenutku za sve nas – najvažnije je da se čvrsto držimo naše evropske porodice", rekla je Odobesku.

Bonus video: