Živković: Oštre su ocjene Markovića, a mi smo radili dobro

Živković je kazao da će se kandidovati za predsjednika DPS-a

31985 pregleda 69 reakcija 71 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.11.2023. 21:47h

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je da će se kandidovati za predsjednika te stranke.

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, na pitanje o stranačkoj kandidaturi, kazao da se DPS, ali i Crna Gora, nalaze pred ozbiljnim izazovima.

Živković je, kako prenosi RTCG, rekao da vjeruje da bi svako odstupanje sa pozicija značilo potpunu neodgovornost i izbjegavanje izazova.

"Zbog toga ću podnijeti kandidaturu za predsjednika partije na narednim neposrednim izborima", kazao je Živković.

Živković je saopštio da se ne slaže sa ocjenom bivšeg premijera iz te stranke Duška Markovića - da su njihovi poslanici loše djelovali u Skupštini prilikom izbora predsjednika parlamenta i izbora Vlade.

"Ono sa čim se ne mogu saglasiti jeste oštra ocjena na račun kluba poslanika koji je pokazao ozbiljan i odgovoran odnos prema aktuelnim pitanjima prilikom izbora predsjednika Skupštine i izbora Vlade. Takođe, oštra je (Markovićeva) ocjena na račun rada mlađih kolega, ali svako ima pravo na svoj pogled", rekao je Živković.

Na taj način odgovorio je na konstataciju novinarke RTCG-a o nedavnoj najavi Markovića da razmišlja o osnivanju nove partije.

Prethodno je kazao da se DPS-u uvijek nešto pokušava podmetnuti, da postoje podjele ili disonancije unutar te partije.

"Postoje možda različita mišljenja oko pojava u našem društvu ili pozicija u našem društvu. Pogledao sam intervju koji je dao gospodin Marković i ništa me nije iznenadilo u narativu, ništa što već nisam imao da čujem od g. Markovića na različitim partijskim sastancima. To jeste vrijednost DPS-a... izražavanje različitog mišljenja", saopštio je Živković.

Rekao je da je DPS funkcionalna cjelina i da će Marković biti njen dio "dok god bude smatrao da je to neophodno".

"Ali, svako ima pravo na svoj pogled u odnosu na aktuelnu političku i društvenu situaciju".

On je kazao da nije stekao utisak da će se i desiti formiranje stranke Duška Markovića, već da je bivši zamjenik predsjednika DPS-a Mila Đukanovića govorio o neophodnoj potrebi ukrupnjavanja državotvornog bloka.

"Onih politika koje su prethodno bile posvećene evropskim integracijama i onih politika koje su pokazale odgovoran odnos prema nacionalnom interesu", pojasnio je Živković.

"Da li će g. Marković formirati partiju, to je pitanje za njega. Ali kažem, cilj je objedinjavati državotvorni blok, a ne usitnjavati".

Bonus video: