Đeljošaj: Resulbegović ima sve profesionalne kvalifikacije da bude sudija Ustavnog suda

"Kompletiranje pravosudnih institucija je prioritet Vlade Crne Gore i da zajedno u dijalogu sa opozicijom odblokiramo naš evropski put", kazao je predsjednik Albanske alternative

7883 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Albanskog alternative Nik Đeljošaj rekao je da koalicija Albanski forum u potpunosti podržava kandidaturu Faruka Resulbegovića za sudiju Ustavnog suda.

"Integracija i faktorizacija profesionalaca i uglednih intelektualaca pripadnika albanskog naroda je svakim danom sve veća, što je još jedan dokaz da je politika Albanskog foruma veoma superiorna i otvara mogućnosti da kroz naše učešće u vlasti dođu do izražaja profesionalni kadrovi! Pored upravljanja opštinama, zahtjevnim ministarstvima i upravama, sada možemo dodati još jedno dostignuće, odnosno imaćemo sudiju u Ustavnom sudu", naveo je Đeljošaj na Fejsbuku.

Rekao je da Resulbegović "neće neće biti sudija samo zbog toga što je Albanac", već zato što ima sve profesionalne kvalifikacije za tako značajnu funkciju.

"Kompletiranje pravosudnih institucija je prioritet Vlade Crne Gore i da zajedno u dijalogu sa opozicijom odblokiramo naš evropski put", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: