Bečić: Očistićemo institucije od svih kompromitovanih osoba

"Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije će biti snažna i beskompromisna, jer samo tako možemo očuvati stabilnost, prosperitet i pravni poredak naše zemlje," kazao je potpredsjednik Vlade

2958 pregleda 8 komentar(a)
Bečić i rumunska ministarka Odobesku, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove
Bečić i rumunska ministarka Odobesku, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić poručio je da će institucije biti očišćene "od svih kompromitovanih lica" i da će Vlada osigurati stabilnost, prosperitet i pravni poredak.

Bečić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Rumunije Luminitom Odobescu, koja je u zvaničnoj posjeti Podgorici.

Iz Bečićevog kabineta je saopšteno da je on tom prilikom izrazio ne samo nepokolebljivu posvećenost Crne Gore svom spoljnopolitičkom kursu, već i njen "čvrst evropski duh". "Evropski put Crne Gore je naš nacionalni imperativ," izjavio je Bečić, naglašavajući da je taj put "ne samo nepovratan, već i suštinski važan za našu budućnost i napredak".

Bečić je, kako se navodi, dodatno istakao da deblokada pravosuđa predstavlja ključan prioritet nove vlasti. "Odlučni smo da ostvarimo značajne korake u pravosudnom sistemu, čime ćemo potvrditi našu političku odgovornost i posvećenost građanima koji su nam ukazali povjerenje," rekao je on, naglašavajući odlučnost vlade u reformisanju pravosuđa.

U kontekstu Izvještaja Evropske komisije, sagovornici su izrazili optimizam u pogledu napretka Crne Gore na njenom putu ka EU. Bečić je naglasio da će Crna Gora nastaviti biti pouzdan partner svim susjedima na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

On je, dodaje se, "ponovio našu posvećenost spoljnopolitičkom kursu", sa posebnim naglaskom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. "Nema mjesta za one koji rade protiv interesa Crne Gore," izjavio je on, potvrđujući, kako je saopšteno, "odlučnost vlade u očuvanju integriteta i bezbjednosti države".

"Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije će biti snažna i beskompromisna, jer samo tako možemo očuvati stabilnost, prosperitet i pravni poredak naše zemlje," kazao je Bečić, te poručio:

“Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti samo odlučna, već i snažna i beskompromisna. Očistićemo naše institucije od svih kompromitovanih lica i nećemo štedjeti napore da osiguramo stabilnost, prosperitet i pravni poredak Crne Gore. To je naša sveta dužnost prema našim građanima i našoj budućnosti”.

Iz kabineta Bečića su rekli da je susret visokih zvaničnika Crne Gore i Rumunije, koji je, pored ministarke Odobrescu i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Viorela Ardeleanua, uključio i šeficu Delegacije EU Kristinu Oanu Popu, kao i ostale članove delegacije ministarstva vanjskih poslova Rumunije, bio izuzetna prilika za produbljivanje međusobnog razumijevanja i jačanje bilateralnih veza.

Bonus video: