Rakočević: Nije realno da građani vjeruju djelovima sistema koji su bili uz Abazovića kad je pripremao popisnu prevaru

Rakočević je poručio da je pošteno i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga.

9172 pregleda 58 reakcija 57 komentar(a)
Rakočević, Foto: DPS
Rakočević, Foto: DPS

Nikola Rakočević, član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore saopštio je danas da nije realno očekivati od građana da vjeruju na riječ djelovima sistema koji su bili uz bivšeg premijera Dritana Abazovića kad je pripremao popisnu prevaru.

On je upitao zbog čega smo došli do situacije da aktuelni predsjednik Vlade Milojko Spajić odgodi popis i prihvati zahtjeve opozicije, civilnog sektora i nacionalnih savjeta?

"Odgovor je jednostavan – utvrdilo se nedvosmisleno da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru. U toj namjeri je svoju ulogu imao i Monstat – najmanje su dva razloga za tu tvrdnju: prvi – Monstat je tvrdio da ne fali popisivača, da bi se potom utvrdilo da fali hiljadu i sedamsto popisivača; drugi – tvrdilo se da će odgađanje popisa koštati državu "milione eura", da bi se potom utvrdilo da odgađanje ne košta niti jedan euro", istakao je Rakočević u saopštenju.

On je dodao da prema tome, treba pohvaliti namjeru Spajića da se uslovi za održavanje legalnog i transparentnog popisa prihvate.

"Međutim nije realno očekivati od građana da vjeruju na riječ djelovima sistema koji su bili uz Abazovića kad je pripremao (sada već utvrđeno) popisnu prevaru, a koji će učestvovati u sprovođenju popisa. Posebno imajući u vidu da su glavni politički akteri pripremane popisne prevare da čelu Skupštine Crne Gore, rukovodioci u brojnim opštinama, na značajnim mjestima u državnom sistemu – riječju: DF je vlast", rekao je Rakočević.

On je poručio da je zbog toga pošteno i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga.

"To je u prirodi svakog poštenog dogovora. Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ", kazao je Rakočević.

Bonus video: