Premijer Japana u pismu Spajiću: Put ka EU ključ postizanja stabilnosti i razvoja

Kišida je kazao da je spreman da aktivno sarađuje sa Spajićem, u cilju daljeg razvoja prijateljskih odnosa Crne Gore i Japana

2267 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Put država Zapadnog Balkana ka članstvu u Evropskoj uniji (EU) ključ je postizanja stabilnosti i razvoja, kazao je predsjednik Vlade Japana Fumija Kišide.

On je to naveo u pismu crnogorskom premijeru Milojku Spajiću povodom izbora 44. Vlade.

“Iskreno me raduje što ste Vi, koji ste kao stipendista Vlade Japana imali priliku da studirate u Japanu, i koji ste savršeno ovladali japanskim jezikom, izabrani za predsjednika Vlade Crne Gore”, rekao je Kišide, saopšteno je iz Spajićevog kabineta

On je kazao da je spreman da aktivno sarađuje sa Spajićem, u cilju daljeg razvoja prijateljskih odnosa Crne Gore i Japana.

“Premijer Japana je u čestitki izrazio uvjerenje da je put zemalja Zapadnog Balkana ka integracijama u EU ključ postizanja stabilnosti i razvoja”, navodi se u saopštenju.

Kišide je istakao da kroz "lnicijativu za saradnju sa Zapadnim Balkanom" Japan podržava ekonomske i socijalne reforme Crne Gore i drugih država regiona.

Kako je saopšteno, čestitku Spajiću je uputio i rektor Univerziteta Saitama, Takafumi Sakai.

“Koristim priliku da izrazim zahvalnost na saradnji i doprinosu koji ste do sada dali našem Univerzitetu, na globalnom nivou”, naveo je Sakai.

Bonus video: