Kaluđerović: Stojanović i Veljović 15 godina bili na čelu Uprave policije, u tom vremenu kulminirali su kriminal i šverc

"Samo nulta tolerancija na organizovani kriminal i korupciju omogućiće zatvaranje pregovaračkih poglavlja 23. i 24., koja su ključna za dalji napredak Crne Gore u evropskim integracijama", istakla je Kaluđerović

8299 pregleda 27 reakcija 15 komentar(a)
kaluđerović, Foto: SNP
kaluđerović, Foto: SNP

Bivši direktori Uprave policije Slavko Stojanović i Veselin Veljović zajedno su punih 15 godina bili na čelu Uprave policije, a upravo u tom vremenu kulminirali su kriminal i šverc, saopštila je danas Slađana Kaluđerović, poslanica Socijalističke narodne partije (SNP).

Stojanović je uhapšen danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta.

Veljović je uhapšen 24. jula na Žabljaku - po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO). To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete.

"Samo nulta tolerancija na organizovani kriminal i korupciju omogućiće zatvaranje pregovaračkih poglavlja 23. i 24., koja su ključna za dalji napredak Crne Gore u evropskim integracijama", istakla je Kaluđerović u saopštenju koje je dostavio SNP.

Ona je dodala da je zalaganje za punu vladavinu prava jedan od ugaonih temelja politike SNP-a od njenog osnivanja.

"Ni za milimetar nijesmo odstupili od principa da niko, bez obzira na svoju poziciju ili moć, nije i ne može biti iznad zakona, kao i da se policija mora očistiti od kriminalaca u uniformi. Zato pozdravljam akciju Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja koja je u službi čišćenja Crne Gore od kriminala i korupcije. Slavko Stojanović i Veselin Veljović zajedno su punih 15 godina bili na čelu Uprave policije, a upravo u tom vremenu kulminirali su kriminal i šverc, na šta je SNP konstantno ukazivao. Danas ponovo svjedočimo da je vrijeme majstorsko rešeto, odnosno da je zalaganje SNP-a za državu vladavine prava istrpjelo probu vremena", rekla je Kaluđerović.

Poručila je da je pravda možda spora, ali kad-tad zakuca na vrata svih onih koji su se ogriješili o zakon, a posebno onih čija je dužnost bila da štite zakon, umjesto što su bili kriminalci u uniformama policajaca.

Bonus video: