Spajić sa Grubišićem i Ramčilovićem: Podrška Hrvatske na putu ka EU, posvećeni unapređenju regionalne saradnje

"Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse"

10684 pregleda 0 komentar(a)
Grubišić i Spajić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Grubišić i Spajić, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Hrvatska će nastaviti da pruža puni doprinos i kao članica Evropske unije i kao susjedna država koja baštini odlične odnose sa Crnom Gorom.

To je u razgovoru sa premijerom Milojkom Spajićem saopštio ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Kako je saopšteno iz Vlade, Grubišić je Spajiću prenio poruku podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića evropskim integracijima Crne Gore.

Spajić je u susret učešću na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u Skoplju, održao danas konsultacije sa Grubišićem i ambasadorom Sjeverne Makedonije Zećirom Ramčilovićem.

"Crna Gora je posvećena unapređenju regionalne saradnje, a jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biće jačanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse", zaključak je današnjih konsultacija", navodi se u saopštenju Vlade.

Ramčilović je, dodaje se, izrazio zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom između dvije zemlje na najvišem nivou i ukazao na značaj predstojeće posjete Spajića Skoplju.

Ramčilović i Spajić
Ramčilović i Spajićfoto: Gov.me/Bojana Ćupić

"Ambasador je ocijenio da je imajući u vidu da je to prva posjeta u mandatu 44. Vlade, ona ujedno i jasna namjera Crne Gore da blisko sarađuje sa zemljama regiona kako u okviru NATO-a, tako i na planu ostvarenja zajedničkog cilja - članstva u Evropskoj uniji. Sagovornici su ocijenili da će učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u srijedu, u Skoplju, biti dobra prilika za jačanje saradnje u okviru NATO-a, ali i u pogledu realizacije konkretnih projekata među državama članicama", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je na sastancima bilo riječi i o unapređenju bilateralne saradnje.

Bonus video: