Demokrate Pljevlja će inicirati sastanak sa koalicionim partnerima da bi se "dogovorili dalji koraci"

U toj partiji tvrde da se situacija u opštinskom preduzeću Vodovod ne može riješiti bez pomoći osnivača, Opštine Pljevlja

2290 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokrate Nikšić
Foto: Demokrate Nikšić

Demokratska Crna Gora iniciraće narednih dana sastanak sa koalicionima partnerima, sa kojima dijeli vlast u Pljevljima, kako bi se dogovorile dalje aktivnosti na funkcionisanju lokalne uprave.

“Povodom složenih i nagomilanih problema u funkcionisanju lokalne vlasti, a u susret novom budžetu Opštine Pljevlja za 2024. godinu, Opštinski odbor i Klub odbornika Demokrata Pljevlja iniciraće zajednički sastanak sa ovlašćenim predstavnicima iz koalicije ZBCG, Evrope sad, Pokreta za Pljevlja, SNP-a, GP URA i Ujedinjene CG kako bi se za jednim stolom dogovorili dalji koraci u funkcionisanju lokalne uprave, primjene i poštovanja koalicionog dogovora”, navodi se u saopštenju OO Demokrata Pljevlja.

U toj partiji tvrde da se situacija u opštinskom preduzeću Vodovod ne može riješiti bez pomoći osnivača, Opštine Pljevlja.

Prema koalicionom sporazumu, mjesto direktora Vodovoda pripalo je Demokratskoj Crnoj Gori.

“Finansijski slom DOO 'Vodovod' Pljevlja koji je nastao akumulacijom decenijskih gubitaka, naveo je na ostavke članove organa upravljanja, a potpuno je jasno da se problemi ne mogu riješiti bez konkretnih aktivnosti osnivača, odnosno, koalicione vlasti koju zajedno vršimo. Takođe, niz drugih uočenih problema u realizaciji planova, saradnje činilaca vladajuće koalicije, što za sada javno ne želimo isticati. Demokrate su čvrsto i jasno opredjeljene da zajedno postignemo napredak u svim sferama privrednog i društvenog života i uvjereni smo da će se pronaći zajednički magistralni pravac za dalje funkcionisanje lokalne samouprave, na zadovoljstvo svih građana Pljevalja“, stoji u saopštenju.

Bonus video: