Stoltenberg čestitao Krapoviću

U pismu se navodi da je ministar Krapović imenovan na tu funkciju u momentu kada je evroatlantska oblast suočena sa najvećom bezbjednosnom prijetnjom u posljednjih nekoliko decenija, što je dodatan podsticaj za saveznice pokažu jedinstvo i solidarnost

1945 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, uputio je pismo čestitke Draganu Krapoviću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u pismu se navodi da je ministar Krapović imenovan na tu funkciju u momentu kada je evroatlantska oblast suočena sa najvećom bezbjednosnom prijetnjom u posljednjih nekoliko decenija, što je dodatan podsticaj za saveznice pokažu jedinstvo i solidarnost.

“Naglašeno je da Crna Gora aktivno doprinosi kolektivnom odvraćanju i odbrani, kao i da je prepoznata posvećenost implementaciji NATO Ciljeva sposobnosti. Uz uvjerenje da će NATO održati političku koheziju i očuvati svoju vojnu snagu, generalni sekretar Stoltenberg je u pismu izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da nastavi intenzivnu saradnju sa Crnom Gorom tokom mandata ministra Krapovića”, naveo je Stoltenberg u pismu.

Bonus video: