Spajić sa Kovačevskim: Odnosi ojačani savezništvom u NATO-u

“Vjerujem da ćemo zajednički raditi na našoj evropskoj perspektivi", kazao je premijer

4831 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju dobre odnose koji su osnaženi savezništvom u NATO alijansi, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić, koji boravi u radnoj posjeti Skoplju, gdje ga je sinoć dočekao predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Činjenica da je predsjednik Vlade Crne Gore za svoju prvu radnu posjetu izabrao region u kontekstu saradnje u okviru NATO-a jasan je signal da će nova Vlada biti posvećena jačanju dobrosusjedske saradnje i evroatlantskim vrijednostima, rekao je Kovačevski, kako je saopštio Spajićev kabinet. On je kazao da je Crna Gora u Skoplju ima prijatelja i saveznika.

“Vjerujem da ćemo zajednički raditi na našoj evropskoj perspektivi. Crna Gora je odlučna da opravda lidersku poziciju i Vlada u saradnji sa Parlamentom intenzivno radi na deblokadi procesa koji su preduslov daljoj intergaciji", naveo je Spajić.

spajić i Kovačevski
foto: Vlada Crne Gore

Sagovornici su razmijenili mišljenje o prilikama u regionu i Evropi, te u kontekstu sjutrašnjeg sastanka država članica NATO-a sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom iskazali opredjeljenost da odgovorno doprinose članstvu u NATO-u i ciljevima Alijanse.

Dva premijera razgovarala su o mogućnostima jačanja privredne saradnje, uspostavljanju direktne avio linije između Podgorice i Skoplja i razmjeni iskustava u pogledu socijalne reforme i korišćenja sredstava iz EU fondova.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Fatmir Besimi i ministarka rada Jovanka Trenčevska.

Bonus video: