"Prava stvar, Jedinstveni za Budvu": Nećemo na sjednicu, ne mirimo se sa tim da se Budvom rukovodi iz zatvora

"Naš grad danas nema šta da slavi", poručili su iz koalicije

4465 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Prava stvar, Jedinstveni za Budvu
Foto: Prava stvar, Jedinstveni za Budvu

Koalicija “Prava stvar, Jedinstveni za Budvu” saopštila je da njihovi odbornici neće prisustvovati današnjoj sjednici povodom Dana opštine, jer se, kako su poručili, ne mire sa tim da se "Budvom rukovodi iz spuškog zatvora".

"Iako je današnji dan uvijek dobra prilika da se podsjetimo najsvjetlijih istorijskih stranica Budve i njenog doprinosa u narodno-oslobodilačkoj borbi, naš grad danas nema šta da slavi. Dan opštine 22. novembar građanke i građani Budve dočekuju sa predsjednikom opštine koji se nalazi u spuškom zatvoru, odakle preko svojih namjesnika u lokalnoj samoupravi drži grad u blokadi. Njihovo zajedničko ignorisanje obaveze da vrate mandat građanima, i insistiranje na tome da se gradom upravlja iz zatvora, predstavlja brutalnu zloupotrebu građana Budve, čiji se kraj ne nazire", navodi se u saopštenju.

"U ovakvoj Budvi, koja je talac njene kriminalizovane vlasti, odbornički klub 'Prava stvar, Jedinstveni za Budvu' (DPS, SD, GI 21. maj) ne može prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana oslobođenja grada, jer ne želimo da budemo saučesnici vlastima u sramoćenju naših građana. Ipak, kao i svakog 22. novembra, položićemo vijence za one koji su dali svoje živote za slobodu Budve, uz još jedan apel da se iz političke provalije u koju smo bačeni, možemo izbaviti samo na novim lokalnim izborima", zaključuje se.

Bonus video: