Milatović: Izborom sedmog sudije konačno će se stvoriti pretpostavke za funkcionisanje Ustavnog suda u punom kapacitetu

"Kompletiranje Ustavnog suda je podstrek zakonodavnoj vlasti za izbor vrhovnog državnog tužioca i nedostajućih članova Sudskog savjeta do kraja godine, što bi značilo nesumnjih uspjeh za Crnu Goru", kazao je predsjednik države

5024 pregleda 25 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se izborom sedmog sudije Ustavnog suda konačno stvoriti neophodne pretpostavke za funkcionisanje te institucije u punom kapacitetu.

Poslanici će se o tom pitanju izjasniti na današnjoj sjednici. Kandidat za sedmog sudiju Ustavnog suda je Faruk Resulbegović, rukovodilac tužilaštva u Ulcinju.

"Takođe, kompletiranje Ustavnog suda je podstrek zakonodavnoj vlasti za izbor vrhovnog državnog tužioca i nedostajućih članova Sudskog savjeta do kraja godine, što bi značilo nesumnjih uspjeh za Crnu Goru. Ohrabrujuće poruke od partnera kada je u pitanju perspektiva EU članstva obavezuju nas na još snažnije zajedničko djelovanje u cilju uspješnog okončanja našeg evropskog puta", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Bonus video: