Đuričković: Vlada i MVP da podrže Rim, Abazovićev šibicarski mentalitet uticao da se odluka promijeni

"Crna Gora, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova, već se izjasnilo po ovom pitanju i dalo podršku Rimu. Nažalost, šibicarski mentalitet bivšeg premijera Abazovića uticao je da se odluka promijeni"

3077 pregleda 16 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Potrebno je da Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova daju podršku Rimu za dobijanje domaćinstva Svjetske izložbe (EXPO 2030), čime bi se neutralisale štetne odluke bivšeg premijera Dritana Abazovića, poručio je Miloš Đuričković, međunarodni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Do izbora domaćina EXPO 2030 ostalo je još pet dana, ali još nije poznato da li će Vlada Milojka Spajića eventualno promijeniti odluku prethodne izvršne vlasti i umjesto najavljene podrške Rijadu - glasati za Rim.

"Crna Gora, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova, već se izjasnilo po ovom pitanju i dalo podršku Rimu. Nažalost, šibicarski mentalitet bivšeg premijera Abazovića uticao je da se odluka promijeni", dodao je Đuričković u saopštenju SD-a.

Bivša Vlada, na čijem je čelu bio Dritan Abazović, donijela je početkom septembra odluku da podrži Rijad, a konačan stav država treba da saopšti 28. novembra, na sjednici Generalne skupštine Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu, kad će se 182 člana te organizacije izjasniti koga će podržati za organizatora izložbe.

"Nadamo se da potvrda prvobitne podrške Rimu, odnosno povlačenje podrške Rijadu, neće prouzrokovati štetne posljedice u ličnim relacijama bivšeg premijera sa Saudijskom Arabijom, kao i planiranim putovanjima", zaključio je Đuričković.

Bonus video: